Διάγγελμα Μπάιντεν
FILE PHOTO: Democratic U.S. presidential candidate and former Vice President Joe Biden speaks about responses to the COVID-19 coronavirus pandemic at an event in Wilmington, Delaware, U.S., March 12, 2020. REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Τη βαρύτατη κατηγορία, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθειά του να βάλει προσκόμματα στη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής της εξουσίας, αποδυνάμωσε κρίσιμες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, εκτόξευσε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

«Χωρίς προσωπικό, χωρίς δυνατότητες και χωρίς ηθικό»

Μετά από συναντήσεις του με αξιωματούχος των τομέων της εθνικής ασφάλειας και της διπλωματίας, μαζί με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «πολλές από τις υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για την ασφάλειά μας έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. […] Πολλές από αυτές έχουν μείνει χωρίς προσωπικό, χωρίς δυνατότητες και χωρίς ηθικό. Οι διαδικασίες χάραξης πολιτικής έχουν ατροφήσει ή ακόμα έχουν παραμεριστεί».

Κατηγορίες για «ανευθυνότητα»

Ακόμα χειρότερα, ο Μπάιντεν κατηγόρησε ανοιχτά τον Λευκό Οίκο ότι παρεμποδίζει την ενημέρωση της ομάδας του, ιδίως σε ζητήματα άμυνας. «Τώρα δεν λαμβάνουμε όλη την πληροφόρηση που χρειαζόμαστε από την απερχόμενη κυβέρνηση σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Αυτή η κατάσταση είναι, κατά τη γνώμη μου, ανεύθυνη», τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τι κρύβει το υπουργείο Άμυνας

Σημειώνεται ότι πληροφορίες αναφέρουν πως τα πρόσωπα που ο Τραμπ τοποθέτησε στο υπουργείο Άμυνας έχουν δώσει εντολές στη γραφειοκρατία να παρακρατεί σημαντικές πληροφορίες, όπως για την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν οι ΗΠΑ, από την ομάδα του Μπάιντεν, αν και το υπουργείο έχει αρνηθεί τις καταγγελίες αυτές.

Πηγή: economico.gr