Την ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας «για να χτίσουμε ξανά το σπίτι της βιομηχανίας και από εκεί να ξεκινήσουμε για μια νέα εκβιομηχάνιση της χώρας μας με έντονη την εξωστρέφεια» έθεσε ως βασική προτεραιότητα, στους στόχους για το 2023, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) Δημήτρης Μαθιός στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

«Η βιομηχανία ήταν, παραμένει και πρέπει να παραμείνει ο κορυφαίος πυλώνας της οικονομίας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαθιός και πρόσθεσε: «Η δε επόμενη μέρα στην οικονομία μετά τις κρίσεις συγκλονισμού της πρέπει και πάλι να στηριχθεί στην παραγωγή. Ειδικά στη βιομηχανική παραγωγή.

  • Γιατί η οικονομία πρέπει να αποκτήσει πράγματι ένα νέο μοντέλο στηριγμένο βεβαίως στην ανταγωνιστικότητα εντός και εκτός Ε.Ε. Και την ανταγωνιστικότητα αυτή μπορεί να την φέρει και θα την φέρει η βιομηχανική παραγωγή. Η εξωστρεφής βιομηχανική παραγωγή».

Ο συντονισμός των συζητήσεων έγινε από τον αντιπρόεδρο του ΣΒΑΠ Ιωάννη Καρακάση, ο οποίος και ορίσθηκε πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και από τον εκτελεστικό πρόεδρο Σταύρο Θεοδωρόπουλο. Στη συνέλευση συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε θέματα χωροταξίας και αδειοδοτήσεων, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι Κοινότητες Ανανεώσιμης Ενέργειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr