Σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με το πώς εξελίσσεται η «ειδική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία έδωσε κορυφαίος Βρετανός αξιωματικός, περιγράφοντας μια «μαύρη» εικόνα για τη Μόσχα.

«Πόλεμος επιμελητείας»

Συγκεκριμένα, ο ναύαρχος σερ Τόνι Ράντακιν, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «TalkTV», ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν βρίσκεται υπό διαρκή και έντονη πίεση, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να «ξεμείνουν» από πυραύλους, καθώς το απόθεμά τους συρρικνώνεται λόγω εκτεταμένης χρήσης τους για να διασπαστεί η «συμπαγής» ουκρανική άμυνα και αντίσταση, κάτι που υποτίμησαν οι Ρώσοι.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Πούτιν έχει εγκλωβιστεί σε έναν πόλεμο «επιμελητείας» εξηγώντας ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό και στην προμήθεια πυραυλικών συστημάτων, βλημάτων ακριβείας και ρουκετών, καθώς, σε αντίθεση με τους αρχικούς σχεδιασμούς της Μόσχας, η χρήση τους κατέληξε να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά εκτιμούσαν και περίμεναν.

Απώλειες στο 25% των δυνάμεων

Ο ναύαρχος Ράντακιν σημείωσε ότι «ίσως (σ.σ. ο Πούτιν) έχει πρόβλημα, επειδή ο ρυθμός των δαπανών και η σκληρότητα του πολέμου είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που αντιλήφθηκε αρχικά στις 24 Φεβρουαρίου. Διεξάγονται αρκετοί “πόλεμοι” στην Ουκρανία, ένας τακτικός, ένας γεωγραφικός, ένας που αφορά την διοικητική μέριμνα και την υλικοτεχνική υποστήριξη, γεγονός που σχετίζεται και με το ποσοστό αμυντικών δαπανών».

Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε πως η Ρωσία έχει χάσει το ένα τέταρτο των δυνάμεών της στην Ουκρανία και παραπαίει στο θέατρο επιχειρήσεων του Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για σοβαρό αντίκτυπο στις ένοπλες δυνάμεις τους. Έχει αποσυρθεί ουσιαστικά το 25% των δυνάμεών τους είτε λόγω απωλειών σε ανθρώπινο δυναμικό είτε λόγω υλικών ζημιών στις τακτικές ομάδες των ταγμάτων τους. Βλέπετε επίσης, σε καθημερινή βάση, τη Ρωσία να αγωνίζεται για να ευθυγραμμίσει τις αεροπορικές δυνάμεις της με τις χερσαίες δυνάμεις της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr