Παρά τα αποδεικτικά στοιχεία της προκλητικής παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείου υπέρ των υποψηφίων (και εκλεγμένων στις εκλογές της 25ης Μαΐου) του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθη) και Οζγκιούρ Φερχάτ (Ροδόπη), ο Αλέξης Τσίπρας τους διατηρεί στους συνδυασμούς του κόμματος για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους.

Όπως αποκαλύπτεται, το Τουρκικό Προξενείο κατέκλυσε στις πρόσφατες εκλογές τα κινητά τηλέφωνα των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας με μηνύματα υπέρ της εκλογής των δύο υποψηφίων που υποστηρίζει στη Θράκη: “Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο” ανέφερε το μήνυμα του Προξενείου, τονίζοντας: “Την ψήφο μας δεν την μοιραζόμαστε με άλλον. Ψηφίζουμε τους αδελφούς μας Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  και Οζγκιούρ Φερχάτ”. Ως αποστολέας φέρεται ο ψευδομουφτής Ξάνθης.

Το μήνυμα που εστάλη στην Ξάνθη: Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο. Την ψήφο μας δεν μοιραζόμαστε με άλλον. Ψηφίζουμε τον αδελφό μας Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Η επιδίωξη της Άγκυρας είναι να εκλεγούν εξαρτώμενοι από αυτήν βουλευτές στο Ελληνικό κοινοβούλιο, οι οποίοι θα δίνουν λόγο στο Τουρκικό Προξενείο που θα λειτουργεί έτσι ατύπως ως μία παράλληλη Αρχή στην περιοχή της Ξάνθης ή της Ροδόπης. Αυτό ήδη το επιχειρούν οι Τουρκικές Αρχές μέσω της προσπάθειας να δημιουργήσουν φανερά και σκοτεινά δίκτυα στη Θράκη.

Οι δύο βουλευτές, Ξάνθης και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι αποδέχονται πλήρως αυτές τις πρακτικές και είναι απορίας άξιο πως ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να φιλοξενεί στο κόμμα του μουσουλμάνους βουλευτές που… λογοδοτούν στην Άγκυρα, κάτι που ενοχλεί ακόμη και κορυφαία στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εκφράζουν δημόσια τις αντιρρήσεις τους. Τα στελέχη αυτά θεωρούν ότι για το θέμα που δημιουργήθηκε στην εθνικώς ευαίσθητη περιοχή της Θράκης ευθύνεται αποκλειστικά η ηγεσία του κόμματος και η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, οι οποίες οφείλουν να γνωρίζουν τις θέσεις των συγκεκριμένων προσώπων και των διασυνδέσεών τους με την Άγκυρα, πριν τους τοποθετήσουν υποψήφιους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έχει μιλήσει επανειλημμένα στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu υποστηρίζοντας πως εκπροσωπεί την «τουρκική» μειονότητα η οποία… «αγνοείται» από τις ελληνικές Αρχές, υποστηρίζοντας επίσης την λεγόμενη -και παράνομη από την ελληνική δικαιοσύνη- «”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr