Στο Άρειο Πάγο στέλνει… σούμπιτους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» η Βουλή, καθώς η Ολομέλεια του Σώματος ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη, για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας «Σπαρτιάτες» προκειμένου να εξεταστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων. Υπερ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 285 βουλευτές ενώ ένας καταψήφισε και 15 απουσίαζαν.

Καταγγελίες Στίγκα

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα άνοιξε μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν με όρους Greek mafia και καθοδηγούν τους βουλευτές του. Ο ίδιος υπονόησε ότι τα συγκεκριμένα κέντρα ελέγχονται από τον Ηλία Κασιδιάρη που στοχεύει στην ανατροπή του από την ηγεσία των Σπαρτιατών και τον πλήρη έλεγχο των ταμείων του κόμματος τα οποία θα υποδεχθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση.

Σήμερα ωστόσο, ο κ. Στίγκας επιχείρησε με παραληρηματικές καταγγελίες κατά των media και των πολιτικών του αντιπάλων να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τις δικαστικές έρευνες που προκάλεσαν οι δικές του αποκαλύψεις. Υποστήριξε αρχικά πως «δεν ξέρω αν η κατάθεση των βουλευτών θα μπορούσε να γίνει με μια απλή κλήση. Δεν κατηγορούνται για τίποτα. Η άρση ασυλίας γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού».

Χωρίς επιχειρήματα

Στη συνέχεια δε προσέθεσε: «Πως εξαπατήσαμε το εκλογικό σώμα; Είπαμε ψέματα σε κάτι; Από την πρώτη στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα στηρίξει τους Σπαρτιάτες. Είναι κακό; Έγινε κρυφά; Οποιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει δημόσια ένα κόμμα. Που είναι το έγκλημα;» ενώ σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε ότι «θέμα καθοδήγησης δεν υπήρξε ποτέ σε εμένα. Δεν χειραγωγούμαι ούτε είμαι αχυράνθρωπος. Τιμώ τα παντελόνια που φορώ κι δεν θα ανεχόμουν να δεχθώ εντολές από κανένα».

Παράλληλα, εξαπολύοντας πυρά κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλου είπε «εμείς δεν εξαπατήσαμε τον λαό με απευθείας αναθέσεις ή πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε τηλεμάρκετινγκ. Δεν αλλάξαμε εμείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» ενώ για τα ΜΜΕ ανέφερε «κάνουν ρεπορτάζ για το πως θα μοιραστούν οι έδρες των Σπαρτιατών. Βγάζουν δήθεν δημοσκοπήσεις εμφανίζοντας ακόμα και τον κ. Κουτσούμπα ως τον δημοφιλέστερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και ο πιο όμορφος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr