Βρετανία Τζόνσον

Ο Τζόνσον κέρδισε χθες το βράδυ την πρόταση μομφής με 211 ψήφους -έναντι 148 που ψήφισαν εναντίον του-, αρκετές ώστε να αποφύγει να αναγκαστεί να παραιτηθεί αμέσως. Εξήλθε όρθιος, αλλά σοβαρά λαβωμένος.

Αγώνας δρόμου για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συναντηθεί με υπουργούς του σήμερα, δεσμευόμενος «να συνεχίσει τη δουλειά», μετά τη νίκη του στη χθεσινή ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που φέρνει αποτελέσματα στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους ανθρώπους αυτής της χώρας», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πριν τη συνάντησή του με τους υπουργούς.

«Είμαστε στο πλευρό του σκληρά εργαζόμενου βρετανικού λαού και θα συνεχίσουμε τη δουλειά», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Το όραμά του και τα νέα μέτρα 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του, ο Βρετανός πρωθυπουργός στη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης θα παρουσιάσει το όραμά του για τις επόμενες εβδομάδες, περιλαμβανομένων μέτρων για τη μείωση του κόστους της φροντίδας των παιδιών και προκειμένου να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν δικό τους σπίτι.

Ο Τζόνσον κέρδισε χθες το βράδυ την πρόταση μομφής με 211 ψήφους -έναντι 148 που ψήφισαν εναντίον του-, αρκετές ώστε να αποφύγει να αναγκαστεί να παραιτηθεί αμέσως.

Ωστόσο είναι αντιμέτωπος με πολλούς περισσότερους δυσαρεστημένους βουλευτές στο κόμμα του απ’ όσους ανέμενε, γεγονός που φαίνεται να αποδυναμώνει την εξουσία του και να τον αναγκάζει να δώσει μάχη για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους όπως και αυτή των πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr