Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί από την αρχή του χρόνου να επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με μικρά πλοιάρια έπειτα από μια ραγδαία αύξηση αφίξεων τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν νέα στοιχεία.

  • Περίπου 486 άνθρωποι διέπλευσαν τη Μάγχη την Παρασκευή και άλλοι 374 χθες Σάββατο. Ο προσωρινός συνολικός αριθμός για το 2023 ανέρχεται σήμερα σε 10.139, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο για τη μετανάστευση. Το 2022 διέπλευσαν τη Μάγχη 45.755 μετανάστες.

Οι διελεύσεις αυξήθηκαν, έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα ηρεμίας, νωρίτερα μέσα στον μήνα με 2.529 ανθρώπους να φέρεται ότι διέπλευσαν από τις 10 ως τις 17 Ιουνίου. Αυτό περιλαμβάνει 549 διελεύσεις την Κυριακή 11 Ιουνίου–τον μεγαλύτερο αριθμό σε μια μόνο ημέρα από την αρχή του φετινού χρόνου.

Πηγή: economico.gr