Τουρισμός TUI

Νέα, ισχυρή ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, εν μέσω της παγκόσμιας αναζωπύρωσης της πανδημίας, δίνει η έκρηξη κρατήσεων από την Βρετανία για τα ελληνικά νησιά, μετά το σήμα της κυβέρνησης Τζόνσον για άρση του “απαγορευτικού” στα ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι πρώτες ενδείξεις και τα στοιχεία από την TUI επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από τη Βρετανία, μετά την απόφαση  του Λονδίνου, να επιτρέπει, από τις 19 Ιουλίου, τα ταξίδια σε ολόκληρη την Ελλάδα χωρίς να επιβάλει καραντίνα στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας.

Η TUI “βλέπει” μαζική ροή Βρετανών

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί, άλλωστε, τη δεύτερη μετά τη Γερμανία σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό με την ταξιδιωτική κίνηση πέρσι να διαμορφώνεται στο ένα εκατομμύριο βρετανούς και τις εισπράξεις στην Ελλάδα από αυτούς τους ταξιδιώτες να ανέρχονται στα επίπεδα των 750 εκατομμυρίων. 

Το 2019, όταν δηλαδή η αγορά λειτουργούσε χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, οι αφίξεις από τη Βρετανία είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ταξιδιώτες και οι δαπάνες τους στην Ελλάδα τα 2,5 δισεκατομμύρια.

Σήμερα, πηγές της TUI, του μεγαλυτέρου ευρωπαϊκού tour operator, προεξοφλούσαν ότι η ισχυρή ζήτηση που έχει καταγραφεί στις τελευταίες έρευνες θα μετατραπεί τις επόμενες ημέρες σε κρατήσεις. Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχει και εκτόξευση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων της που σχετίζονται με κρατήσεις στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία και την Ισπανία.

Αύξηση κρατήσεων έως και 400%

Ανάλογο κλίμα μεταδίδουν και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία oι Βρετανοί σπεύδουν στο διαδίκτυο και στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν επιτέλους τις πολυπόθητες διακοπές, για «μια θέση στον ήλιο» όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Το Sky News μετέδωσε την εκτίμηση εκπροσώπου του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, ότι «οι αναζητήσεις ειδικά για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και η χώρα αυτή θα είναι που θα ωφεληθεί περισσότερο από τις οικογένειες που θα κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές την τελευταία στιγμή».

Σύμφωνα με την Daily Mailη easyJet είδε τις κρατήσεις της να πενταπλασιάζονται μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης και πρόσθεσε επειγόντως άλλες 145.000 θέσεις διαθέσιμες στην αγορά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία καταγράφει εβδομαδιαία αύξηση έως 400% στις κρατήσεις για Κέρκυρα, καθώς και προς Αλικάντε και Μάλαγα στην Ισπανία, Νίκαια στη Γαλλία και Φάρο στην Πορτογαλία. Όσο για τις πωλήσεις πακέτων διακοπών που προσφέρει η εταιρία, η άνοδος φθάνει το 440%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr