Ξεπέρασαν τις 675 οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη του προγράμματος «φωτοβολταϊκά στο χωράφι»

Ξεπέρασαν τις 675 οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη του προγράμματος «φωτοβολταϊκά στο χωράφι», καλύπτοντας πάνω από 7,28 εκατ. ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περισσότερες αιτήσεις για φωτοβολταϊκά (πάνω από 250) προέρχονται από του αγρότες του κάμπου της Θεσσαλίας.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος ενισχύεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος έως 50kW από επαγγελματίες αγρότες, αγρότες ειδικού καθεστώτος και αγροτικές επιχειρήσεις.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν ενίσχυση 30% και έως 350 ευρώ ανά kW, ενώ βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα είναι ο ωφελούμενος να μην έχει ξεκινήσει καμία εργασία ή παραγγελία για τον φωτοβολταϊκό σταθμό.
Οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά θα υποβάλλονται έως και τις 15 Μαΐου 2024, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://pvstegi.gov.gr), κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET.
Όπως σημειώνεται από το υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέγειας, η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου, μέσα σε μόλις δυο μήνες από την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δρομολόγησε τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου οι αγρότες να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια μέσω του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr