ΗΠΑ:

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δουν ακόμη και 100 εκατομμύρια μολύνσεις από κοροναϊό μετά το καλοκαίρι, κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, λόγω των νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον, όπως σημειώνει σε άρθρο της η Washington Post.

Η προσπάθεια της διοίκησης Μπάιντεν να εξασφαλίσει υψηλά κονδύλια 

Στην εν λόγω πρόβλεψη φέρεται να προχώρησε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της διοίκησης Μπαίντεν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης (background briefing) που πραγματοποιήθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού την Παρασκευή.

Οι νεκροί από την πανδημία Covid στις ΗΠΑ έχουν πια ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, ενώ η διοίκηση Μπάιντεν προσπαθεί από την πλευρά της να πείσει τους Αμερικανούς νομοθέτες να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα μέσα θωράκισης (νέες δόσεις εμβολίων, τεστ κ.ά.).

Ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Γερουσία παρουσιάστηκε να περιορίζεται σε μια συμφωνία για 10 δισεκατομμύρια δολάρια που, και αυτή, αντιμετωπίζει εμπόδια.

Το σενάριο των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων

Το σενάριο των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων για τις ΗΠΑ κατά τους ψυχρούς μήνες στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023 βασίζεται σε προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες «η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην εξάπλωση, χωρίς να έχει υπάρξει εν τω μεταξύ κάποιο άλλο δραματικά διαφορετικό στέλεχος του ιού».

Οι πολιτείες του αμερικανικού νότου εκτιμάται, δε, ότι θα είναι περισσότερο ευάλωτες όχι μόνο κατά τους ψυχρούς μήνες αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα.

Πιθανό μεγάλο νέο νέο κύμα μολύνσεων το φθινόπωρο

Είναι αρκετοί οι ειδικοί που, σύμφωνα με την Washington Post, εκτιμούν πως είναι πιθανό οι ΗΠΑ να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων αυτό το φθινόπωρο και αυτόν τον χειμώνα, λόγω της φθίνουσας ανοσίας από τα εμβόλια και τις λοιμώξεις, της χαλάρωσης των περιορισμών αλλά και της εμφάνισης παραλλαγών του ιού που θα μπορούν να παρακάμπτουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού.

Σημειώνεται πάντως πως φαρμακοβιομηχανίες όπως η Pfizer και η Moderna εργάζονται επί του παρόντος πάνω στην ανάπτυξη νέων αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων, χωρίς όμως να έχει ακόμη διαπιστωθεί εάν αυτά τα νέα εμβόλια θα είναι πιο αποτελεσματικά από τα ήδη υπάρχοντα.

Αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν έχουν δηλώσει από την πλευρά τους πως ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διανείμουν τέτοια ενισχυτικά εμβόλια το φθινόπωρο, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή μόλυνση και θάνατο.

Με πληροφορίες από Washington Post

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr