X.A.A: Οι κινήσεις είναι επιλεκτικές και κάθε εβδομάδα κάποιοι νέοι τίτλοι αλλάζουν επίπεδο (Ηλ.Ζαχαράκης)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Τραπεζική υπόθεση ήταν η εβδομάδα που πέρασε μιας και ο τραπεζικός έκλεισε με κέρδη κοντά στο 4% με τον ΓΔ να κερδίζει μόλις 1%. Πιθανότατα οι προσδοκίες για αναβάθμιση να έπαιξε τον ρόλο της μιας και σίγουρα κάποιοι θα πόνταραν στο σενάριο, έστω και αν οι πιθανότητες ήταν αισθητά χαμηλές.

Ο S&P όπως και αναμενόταν αναβάθμισε το outlook σε θετικό χωρίς παρόλα αυτά να μεταβάλλει την αξιολόγηση του συντηρώντας το ΒΒ+. Σχολίασε τα καλύτερα για την Ελληνική οικονομία περιμένοντας 2,5% ανάπτυξη για τον τρέχον και 3% για το 2024-2025, σημειώνοντας ότι το επόμενο 12μηνο θα μπορούσαμε να πάρουμε επενδυτική βαθμίδα.

Είναι δεδομένο πως από την στιγμή που μπροστά μας έχουμε πολύ κοντά εκλογές, ο οίκος προτίμησε να περιμένει τα αποτελέσματα και την δημιουργία κυβέρνησης που θα συνεχίσει τις ίδιες πολιτικές. Πλέον μένει μόλις ένας μήνας για τις εκλογές, με την λογική να λέει ότι η αγορά θα κατεβάσει ταχύτητες μιας και το πιο πιθανό είναι να έχουμε και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου συνεχίζονται και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι είναι ικανά αν μη τι άλλο να συντηρήσουν τα επίπεδα. Θυμίζουμε ότι οι περισσότερες εταιρίες αφήνουν τελευταία στιγμή τις ανακοινώσεις, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον.

Την εβδομάδα που έρχεται έχουμε στις 24 την ΕΛΑΣΤΡΟΝ, στις 26 του μήνα την Βιοκαρπέτ, τον Λαζαρίδη και την Logismos, στις 27 την ΕΥΔΑΠ και τέλος στις 28 Απριλίου τις Interwood, Interlife και Ιατρικό.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές θα δούμε σχετικά οξυμένο κλίμα μιας και τα υποψήφια κόμματα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μέρος των αναποφάσιστων. Η κυβέρνηση διακαώς ποντάρει στην επενδυτική βαθμίδα που μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στην οικονομία.

Τεχνικά και όσο πλησιάζουμε στην ζώνη των παλαιών υψηλών η αγορά θέλει βραχυπρόθεσμα προσοχή. Το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών είναι ανοδικές με την αγορά να περιμένει την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων. Οι κινήσεις είναι επιλεκτικές και κάθε  εβδομάδα κάποιοι νέοι τίτλοι αλλάζουν επίπεδο με τον τζίρο απλά να συντηρείται θυμίζοντας ότι χρειάζεται αισθητή αύξηση αν θέλουμε να δούμε νέα υψηλά.

***

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ο Παλμός της Αγοράς, με ό,τι θα θέλατε να γνωρίζετε για το Χρηματιστήριο και της Μετοχές. Του Βασίλη Παπαθεοδώρου

***

Στα στατιστικά μας για το 2023 ο ΓΔ κερδίζει 19,52%, ο Ftse25 19,70%, ο τραπεζικός 30,90% και ο ftsem 15,12%. Οι επιλογές μας στο +16,76% υπό αποδίδοντας 2,77% από τον ΓΔ που είναι και ο δείκτης αναφοράς μας.

  • Το CENERGY πρωταθλητής των επιλογών μας με κέρδη 47% με τον ΜΥΤΙΛ να ακολουθεί με 36%, την ΕΧΑΕ με 34% και την ΕΘΝΙΚΗ και την EUROBANK με 30%.

H μαγική ημερομηνία πέρασε και πλέον μένει να δούμε αν κάποιοι είχαν ποντάρει βραχυπρόθεσμα το στοίχημα. Αυτό θα φανεί την Δευτέρα, μιας και αν δούμε από νωρίς σημαντικούς πωλητές τότε η αγορά μπορεί να δώσει άμεσα μία διόρθωση. Αν όχι, θα συνεχίσει να κινείται στον ίδιο ρυθμό έχοντας έρθει αντιμέτωπη με τα πρόσφατα υψηλά της.

Πλέον η αγορά έχει να περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών και τις πιθανότητες να υπάρξει μία σταθερή κυβέρνηση. Συγκρατημένη αισιοδοξία και στα δύο μεγάλα στρατόπεδα με τις πιθανότητες να έχουμε ένα δεύτερο εκλογικό γύρο μεγάλες. Η αντιπολίτευση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση μίας κυβέρνησης ηττημένων, παρόλα αυτά στην πολιτική πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και όχι τις δηλώσεις. Ο τζίρος αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητες το επόμενο διάστημα.

****

FTSE 25 | Large Cap

To 2720 και 2654 είναι τα δύο κοντινά σημαντικά μας επίπεδα. Κατοχύρωση του πρώτου μπορεί αν δώσει συνέχιση της κίνησης στο 2795 ή στο 2824. Αντίστοιχα κατοχύρωση του 2654 το 2580 είναι επόμενο επίπεδο. Ο τραπεζικός κάνει προσπάθεια να κατοχυρώσει την αντίσταση του 841 επιπέδου και να πληρώσει το 875 ή και τα υψηλά του. Το 812 συντηρεί την επιθετική τάση και τυχόν κατοχύρωση μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με το στοπ του 776.

****

General Index | ASE

Ο ΓΔ δοκίμασε το 1125 επίπεδο χωρίς στην παρούσα να το κατοχυρώσει και να δοκιμάσει τα υψηλά του. Το 1098 κοντινή στήριξη που διάσπαση θα μπορούσε να μας φέρει στο 1077 ή το κύριο 1054. Διάσπαση του 1125 θα μας φέρει στο 1147 ή το 1165. Σε εβδομαδιαίο γράφημα όσο συντηρεί το 1073 η τάση παραμένει κραταιά. DAILY POSITION LONG STOP 1014

Disclaimer
Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει συνταχθεί από την FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. με σκοπό την παροχή γενικής ενημέρωσης στους πελάτες της σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των χρηματαγορών. Το παρόν έγγραφο διανέμεται δωρεάν και τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Η FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με
την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων σε αυτό το έγγραφο. Οι πληροφορίες προέρχονται από πηγές που θεωρούνται αντικειμενικά αξιόπιστες, χωρίς η FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. να έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών και των πηγών αυτών. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr