Ξαφνικά ο ακτιβιστής κατά των εμβολίων Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μπαίνει σφήνα στην αναμέτρηση Μπάιντεν - Τραμπ
Ρ. Κένεντι Τζούνιορ: Φεύγει από το Δημοκρατικό Κόμμα και «κατεβαίνει» ως ανεξάρτητος

Οι Αμερικανοί που σκέφτονται να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2024 δηλώνουν ότι «ισχυρότερο κίνητρο» είναι το να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο από το να υποστηρίξουν τον σημερινό πρόεδρο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Απόσταση αναπνοής

Η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ βρίσκονται σε «απόσταση αναπνοής», με τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο να προηγείται του Δημοκρατικού διαδόχου στον Λευκό Οίκο με 51% έναντι 49%, σε ερώτηση με μόνες επιλογές τους δύο πολιτικούς.

Περίπου το 50% των υποστηρικτών του Μπάιντεν στη δημοσκόπηση τόνισαν πως με την ψήφο τους θα καταψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές του, σε σύγκριση με το 38% που δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν «για να υποστηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν και τις πολιτικές του».

Πως εμφανίζεται ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Η νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos καταγράφει σημαντική υποστήριξη πολιτών και για τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ακτιβιστή κατά των εμβολίων και γόνο μιας ιστορικής πολιτικής οικογένειας.

Σε μια υποθετική τριπλή αναμέτρηση, το 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση επιλέγει τον Μπάιντεν, το 32% τον Τραμπ και το 20% τον Κένεντι. Οι υπόλοιποι δήλωσαν αβέβαιοι ή ότι δεν θα ψήφιζαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr