Σχεδόν από το πουθένα, φαίνεται ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ οδηγούνται σε νέα επιδείνωση, παρά τις προσπάθειες της Άγκυρας να βρει ένα modus viventi με το Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι δίκτυο κατασκόπων στην Τουρκία έχει διαρρεύσει πληροφορίες για τεχνολογικά έργα σε ισραηλινές εταιρείες τη στιγμή που ο εισαγγελέας της χώρας ερευνούσε 11 άτομα για διαρροή πληροφοριών σχετικά με τις αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας σε διεθνείς εταιρείες.

Στο «στόχαστρο» τα τουρκικά drones

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak ανέφερε σε ρεπορτάζ της ότι οι αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τα drones της να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του διεθνούς εμπορίου όπλων. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα τούτου η Τουρκία έγινε στόχος τεχνολογικής και εμπορικής κατασκοπείας, αναφερόμενη στην εξάρθρωση κατασκοπευτικών πυρήνων που είχαν στόχο βιομηχανικά έργα στον αμυντικό τομέα.

Πάντως, σύμφωνα με τη Yeni Şafak η έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία της Άγκυρας για την επ’ αμοιβή διαρροή πληροφοριών που σχετίζονται με έργα Άμυνας και Ναυτικού της προεδρίας της Τουρκίας έχει κλείσει. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία προσπαθεί -σχεδόν απεγνωσμένα- να βρει τρόπο συνεννόησης με το Ισραήλ, σε μια απόπειρα να ανακτήσει τις επαφές της με τον βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr