Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ είχαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη και το γεύμα με τον Ερντογάν.

Για τα στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ελλάδας – Τουρκίας συζήτησαν στις Βρυξέλλες ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου των υπουργών Άμυνας του NATO στις Βρυξελλες με αντικείμενο την ουκρανική κρίση.

Καλό κλίμα

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, «κατά τη συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον Τούρκο Υπουργό, υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας».

Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας ήταν η πρώτη συνάντηση Έλληνα και Τούρκου αξιωματούχου μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Στο ίδιο καλό κλίμα φαίνεται να έγινε και η συνάντηση των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Συνομιλίες για τα ΜΟΕ

Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) επί τουρκικού εδάφους, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση γίνεται υπό το βάρος των τουρκικών προκλήσεων και της απαίτησης της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ζήτημα για το οποίο η Αθήνα έχει ήδη απαντήση αρνητικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr