Σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια βαίνει η τουρκική επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάντ Γιαϊτζί, αρχιτέκτονας του τουρκολιβυκού μνημονίου, ο οποίος σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, σε συνεργασία με το PKK ευθύνεται για τις πυρκαγιές στη δυτική Τουρκία, στην περιοχή της  Μαρμαρίδας.

Αστήρικτες κατηγορίες

«Η συνεργασία της Ελλάδας με την τρομοκρατία, που αποτυπώνεται ακόμη και στη ρητορική των Ελλήνων βουλευτών, εμφανίζεται στα δάση μας το καλοκαίρι του 2022. Είναι σημαντικό να επαγρυπνούμε απέναντι σε αυτή τη σκοτεινή συμμαχία, η οποία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να ωθήσει την Τουρκία στο χάος, την αναταραχή και τη σύγχυση» είπε.

Προσέθεσε, δε, ότι «η κοινοπραξία ΡΚΚ-FETO (σ.σ. η οργάνωση του Γκιουλέν)-ΕΛΛΗΝΩΝ άρχισε να καίει τα δάση μας αυτό το καλοκαίρι για να υπάρχουν εισοδήματα από τον τουρισμό, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να προκαλέσει εσωτερική αναταραχή στην κοινωνία και να υπονομεύσει την κρατική εξουσία!», χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά «εμπρηστική» ρητορική κατά της Ελλάδας.

Νέο ρήγμα

Ο Γιαϊτζί επέμεινε ότι «η Ελλάδα έχει ένα άσχημο ιστορικό! Ο Έλληνας Βουλευτής Μποντούβας (σ.σ. μάλλον εννοεί τον Κώστα Μπαντουβά) έχει δηλώσει ότι το PKK είναι ένα εργαλείο πίεσης στα χέρια της Ελλάδας. Ολόκληρο το Τουρκικό Έθνος, ιδιαίτερα το κράτος μας, πρέπει να επαγρυπνεί απέναντι σε αυτόν τον ΟΙΚΟΤΡΟΜΟ που προέκυψε από τη συνεργασία PKK-FETO-ΕΛΛΑΔΑ αυτό το καλοκαίρι! Το τουρκικό έθνος και κράτος πρέπει να γίνει μια γροθιά ενάντια σε αυτή τη σκοτεινή συνεργασία».

Διάφοροι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει την Ελλάδα ότι συνεργάζεται με το ΡΚΚ, ισχυριζόμενοι, μάλιστα, ότι στη χώρα υπάρχουν και στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων μαχητών, ισχυρισμός που έχει αποδειχθεί ψευδής. Ωστόσο, η ρητορική Γιαϊτζί δημιουργεί νέο ρήγμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς φανατίζει ακόμα περισσότερο τους οπαδούς του Ερντογάν και του ακροδεξιού συνεργάτη του, Μπαχτσελί, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ένταση για εσωτερικούς λόγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr