Γεννηματά Λοβέρδος

Μπορεί η πανδημία να μην επιτρέπει την …επαναστατική γυμναστική, τις συγκεντρώσεις και γενικότερα την εξωστρέφεια του αγώνα για τη διεκδίκηση της εξουσίας, αλλά η κούρσα έχει ξεκινήσει και όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης, αφού ουσιαστικά η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σαν “ξένοι” στο ίδιο κόμμα.

Ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δημοσκοπήσεις, «εσωτερικές» σφυγμομετρήσεις και προσπάθεια προσεταιρισμού “συντρόφων” από τους βασικούς διεκδικητές και κυρίως από τους δύο αντίπαλους πόλους ( Γεννηματά – Λοβέρδος ), αφού σε γενικές γραμμές η νυν επικεφαλής και ο Νίκος Ανδρουλάκης, έδειξαν ότι κινούνται λίγο-πολύ γύρω από ένα άτυπο μορατόριουμ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, μόνο χαμηλές πτήσεις δεν κάνει. Αντιθέτως, αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να επιδείξει τη διαφορετική πολιτική του οπτική από αυτή της νυν ηγεσιας.

Μία δημοσκόπηση, αφορμή για ένταση

Τελευταία αφορμή κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο,  αποτέλεσε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες και έδειχνε προβάδισμα του τέως –πλέον- κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για την ηγεσία.

Ανάλογα ευρήματα της ίδιας εταιρείας, άλλωστε, στα τέλη του 2020, είχαν μετατραπεί σε πεδίο τριβής, με στελέχη του ηγετικού πυρήνα να εκφράζουν τότε ανοιχτά την αμφισβήτηση των μετρήσεων.

Αυτή τη φορά, από το στρατόπεδο της ηγεσίας επέλεξαν να μην αναδείξουν δημόσια το ζήτημα. Οσα διοχετεύονται εκατέρωθεν, ωστόσο, αποτυπώνουν όχι μόνο στρατηγικές κατευθύνσεις των δύο πλευρών, αλλά και την παγίωση ενός ιδιαίτερα οξυμένου κλίματος.

Πιέζει για τις εσωκομματικές ο Λοβέρδος

Συνομιλητές του κ. Λοβέρδου, σχολιάζοντας την εν λόγω δημοσκόπηση, δεν εξέφραζαν μόνο την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματά της, αλλά μιλούσαν και για «παγίωση της στασιμότητας του κόμματος», καλώντας σε «δυναμική και γρήγορη αντίδραση» απέναντι στον εν λόγω κίνδυνο. «Αυτό κανείς δεν το θέλει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το προκαλέσει», προσέθεταν.

Εν ολίγοις, το σημαντικό που κρύβεται «πίσω από τις γραμμές» είναι ότι η πλευρά του πρώην υπουργού πιέζει πλέον ανοιχτά προς επιτάχυνση των εσωκομματικών εκλογών, νωρίτερα από τα τέλη του έτους, όπως οριοθετούνται χρονικά από τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών της προεδρίας της κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά της ηγεσίας, πάντως, διατυπώνονται εκ νέου αιχμές για κατευθυνόμενη δημοσκόπηση, παραθέτοντας, παράλληλα, και μια εντελώς διαφορετική «ανάγνωση» της συνολικής εικόνας των πρόσφατων σφυγμομετρήσεων.

Πηγή: economico.gr