Με ένα… αρχαίο ψέμα, το οποίο έχει καtαρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις -σε αποκλειστικά φραστικό επίπεδο- κατά της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά ήταν ο Τούρκος ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιχείρησε να διαβάλλει την Ελλάδα, «ξεθάβοντας» ένα πολύ παλιό fake news, καθώς συμπεριέλαβε τη χώρα μεταξύ αυτών που, σύμφωνα με την Άγκυρα, υποθάλπουν την τρομοκρατία και ειδικά αυτή που, σύμφωνα με την Τουρκία, προέρχεται από τους Κούρδους. Συγκεκριμένα, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η «Ελλάδα ενεργοποίησε ξανά το στρατόπεδο του Λαυρίου», ενώ στην ίδια κατηγορία με τη χώρα μας, συμπεριέλαβε και τη Γερμανία με τις ΗΠΑ σε ότι αφορά την «υπόθαλψη τρομοκρατών», όπως είπε.

Τα ίδια και τον Φεβρουάριο

Σημειώνεται ότι και τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Τούρκος ΥΠΕΣ είχε ισχυριστεί ότι μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, προσθέτονας ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες. «Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», είχε αναφέρει.

Ιστορία… φαντασίας

«Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν – έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ», είχε προσθέσει. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ιστορία με το στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων στο Λαύριο -η οποία… δεν έχει δράκο- είναι παλιά και ανασύρεται κατά καιρούς από την Τουρκία, ιδίως όταν είναι στριμωγμένη ή όταν θέλει να βρει άλλον ένα τρόπο για να προκαλέσει την Ελλάδα, η οποία, πάντως, σταθέρα και με στοιχεία έχει απορρίψει τους τουρκικούς ισχυρισμούς και έχει αποδείξει ότι τα όσα λέει η Άγκυρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου

Ούτως ή άλλως, στη νέα πρόκληση από τον Σοϊλού απάντησε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος και τόνισε ότι «οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr