Την εκτίμηση ότι οι άνθρωποι δεν είναι «μόνοι» στο σύμπαν εξέφρασε ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, σχολιάζοντας προ ημερών την έκθεση των ΗΠΑ για τα UFO που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την έκθεση, από 144 αναφορές που έχουν γίνει για «UAP» (unidentified aerial phenomena) όλες παραμένουν ανεξήγητες – εκτός από μία: επρόκειτο για ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε. Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εξωγήινης προέλευσης.

Ο 78χρονος διοικητής της NASA είπε στο CNNi ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι κάποια άλλη χώρα στον πλανήτη έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ιπτάμενα αντικείμενα σαν αυτά που ανέφεραν οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει άλλος εξωγήινος πολιτισμός.

«Το σύμπαν είναι τόσο μεγάλο και τόσο παλιό» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε ένα πρόγραμμα στη NASA που ονομάζεται “αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης”. Αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία επικοινωνία, κανένα “σήμα” από κάτι τέτοιο» τόνισε.

Ο Μπιλ Νέλσον πιστεύει πιστεύει μάλιστα ότι οι άνθρωποι θα πάρουν μια ένδειξη ζωής έξω από τη δική μας που υπάρχει στο σύμπαν.

Ο πρώην αστροναύτης πρόσθεσε ότι η NASA εδώ και χρόνια αναζητεί ζωή, ενώ αναφέρθηκε και το πρόγραμμα Αστροβιολογίας της NASA.

Πηγή: economico.gr