Υπερίσχυσε η λογική και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για το Συνεγγυητικό

Δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη σύσταση και λειτουργία του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Με το πόρισμα της, η σχετική νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που είχε συσταθεί υπό την Προεδρία της διευθύντριας του ΥΠΟΙΚ κας Ελένης Βρέντζου, πρότεινε την θεσμοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων για την σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων του Συνεγγυητικού.

Το Συνεγγυητικό μέχρι σήμερα συντάσσει τις οικονομικές του καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για Μικρές Οντότητες και σε απόρροια αυτού δημοσιεύει συνοπτικές λογιστικές καταστάσεις.

Στην πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αντέδρασε η διοίκηση του Συνεγγυητικού η οποία υποστήριξε σε σχετικό της υπόμνημα ότι αυτά θα αυξήσουν τα λειτουργικά της κόστη. Σε πλήρη αντίθεση με το υπόμνημα του Συνεγγυητικού η επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων γνωμοδότησε με απόφαση του ΔΣ της ότι το Συνεγγυητικό θα πρέπει να εφαρμόσει τα ΔΛΠ και να αποτιμήσει τα ακίνητα του στις τρέχουσες τιμές.

Με τον νέο νόμο αλλάζει και η σύνθεση του ΔΣ του Συνεγγυητικού. Στο νέο διοικητικό σχήμα του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών συμμετέχει πλέον και ένας εκπρόσωπος του υπουργείου των Οικονομικών στην θέση του Προέδρου του ΣΜΕΧΑ ο οποίος μέχρι τώρα συμμετείχε ex officio. Το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 25 Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr