Yπό διάλυση βρίσκεται η ΚΟ των «Σπαρτιατών» καθώς ο πρόεδρος του κόμματος προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών του μετά το τέλος της ομιλίας του ο Βασίλης Στίγκας.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής διέγραψε τους Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Γιάννη Κόντη σημειώνοντας στην επιστολή πως «δεν νοείται σε μια ΚΟ οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνος, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Και καταλήγει: «Εμείς οι Σπαρτιάτες αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες».

diagrafi_stigkas1

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ζήτησε από τον Βασίλη Στίγκα να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών, μετά την απουσία όλων των βουλευτών του κόμματος από τη σημερινή συζήτηση για τις φωτιές.

«Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως, ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Λίγη ώρα αργότερα ο Βασίλης Στίγκας έκανε γνωστό ότι θέτει εκτός ΚΟ τους: Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Γιάννη Κόντη.

Με πολεμούν οι Δον Κορλεόνε και η Greek Mafia – «Φωτογράφισε» Κασιδιάρη

«Φωτογραφίζοντας», επί της ουσίας, τον Ηλία Κασιδιάρη, ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος των Σπαρτιατών, έκανε λόγο για «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε» και κατήγγειλε τους βουλευτές του κόμματος του από το βήμα της Βουλής.

«Ήδη έχω μπει στο ρεκόρ Γκινες, αλλά δεν φταίω», είπε ο Βασίλης Στίγκας και συνέχισε: «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, το λέω με το θάρρος της γνώμης μου», αναφερόμενος στις εικόνες από την Ολομέλεια στην έναρξη της συνεδρίασης που τον απαθανάτισαν μόνο του στα έδρανα των Σπαρτιατών.

«Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia και Δον Κορλεόνε» πρόσθεσε ο Στίγκας, λέγοντας πως την ώρα που η χώρα καίγεται και υπάρχουν τεράστια εθνικά θέματα, «κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους»!
Κατέληξε λέγοντας πως ο ίδιος ως Σπαρτιάτης και ως Βασίλης Στίγκας δεν φοβάται, λέγοντας πως «στέκομαι όρθιος και θα στέκομαι», δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης».

Το χάσμα μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του διαφάνηκε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο όταν ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επιχείρησε να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη και την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθήνας.

Η επιλογή Στίγκα προκάλεσε την απομόνωσή του με τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών να τον αδειάζουν, να προχωρούν σε δημόσια δήλωση στήριξης του Κασιδιάρη και να ζητούν την διεξαγωγή συνεδρίου προκειμένου να καθαιρέσουν τον Στίγκα από την ηγεσία του κόμματος.

Ο Βασίλης Στίγκας από την άλλη προσπαθεί να καταφέρει να πείσει τέσσερις ακόμα βουλευτές και διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα με τα ανάλογα προνόμια. Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναμένεται στη συνεδρίαση της Πέμπτης – μετά τη συνεδρίαση της Βουλής –  να καλέσει όποιον το θέλει να φύγει και να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο ίδιος χρειάζεται πέντε βουλευτές για να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ όπως λέει δεν βρίσκει τον λόγο για διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος άμεσα. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, δεν πρόκειται να αποφασιστεί διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος, σε σύντομο χρονικό διάστημα τουλάχιστον, ακόμη και εάν υποβληθεί σχετική πρόταση από κάποιους βουλευτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr