Την εξαιρετικά αμήχανη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Γεωργούλη αποκαλύπτουν δηλώσεις στελεχών του, σχετικά με το αν το κόμμα γνώριζε τις καταγγελίες σχετικά με τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή.

Η εντολή Τσίπρα

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, ανέφερε στο Action24 ότι ότι στην αρχή υπήρχαν μονάχα φήμες για «κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη», που έφτασαν στα αυτιά του κόμματος το 2022. «Όταν υπήρξε η καταγγελία, όμως, το κόμμα μας αντέδρασε αμέσως. Μέχρι τότε υπήρχε η φημολογία για τον Αλέξη Γεωργούλη, αλλά ο ίδιος τη διέψευσε, κάνοντας λόγο για συκοφαντία», είπε.

«Οι φήμες κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες το 2022. Ήταν φήμες για κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη για ένα άτομο» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και πρόσέθεσε ότι τότε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης «ενημέρωσε το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ψάξτε την ιστορία, δείτε τι υπάρχει”. Όταν υπάρχει μια φήμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όταν κάνεις έρευνα για ψήμη ψάχνεις κάτι χειροπιαστό», επαναλαμβάνοντας ότι «είμαστε με το θύμα και δεν δείχνουμε καμία ανοχή» και διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι η διαρροή του όνοματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το έμαθα τη Δευτέρα»

Ωστόσο, ο Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «την καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη την έμαθα τη Δευτέρα, λίγο πριν ανακοινωθεί από την πρόεδρο του Ε/Κ, Ρομπέρτα Μέτσολα. Σε 15 μόλις λεπτά ο κ. Γεωργούλης αποπέμφθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα μας. Γιατί με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Είναι ζήτημα αρχών, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του Α. Γεωργούλη».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι «εγώ έκανα αυτό που έπρεπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε. Αν ήξερα νωρίτερα την καταγγελία με βάση τις αρχές μου, το ήθος μου αλλά και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα θα είχα εισηγηθεί τότε, αυτό που έγινε τη Δευτέρα» προσθέτοντας ότι «άλλο αόριστες φήμες και κουτσομπολιά και άλλο καταγγελίες. Δεν μπορείς να κρεμάσεις στα μανταλάκια και να αποπέμψεις έναν άνθρωπο με βάση αόριστες φήμες, ειδικά όταν ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά. Ήταν μια γενική φήμη, ήταν ένα κουτσομπολιό».

«Καρφιά» από Ανδρουλάκη

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν φάνηκε να πείθεται από τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δήλωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές. Προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα, τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο. Ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία έχει γίνει από το 2020»

Ο ίδιος τόνισε ότι για την υπόθεση δεν είχε «καμία γνώση και το έμαθε από δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν ξαφνικά να παίρνουν τηλέφωνο, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μέλος των κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ που έκανε τη συγκεκριμένη καταγγελία πριν από 3 χρόνια και ύστερα από λίγα λεπτά έμαθε για ποιο ακριβώς ήταν αυτό το πρόσωπο», υπογραμμίζοντας ότι «μια νέα γυναίκα πήρε μια γενναία απόφαση πριν από τρία χρόνια –όχι τώρα, όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη – να διεκδικήσει τα δικαιώματά της απέναντι σε εγκληματικές πράξεις. Επέλεξε, ξανά, με γενναίο τρόπο την τραγική αυτή κατάσταση να την αντιμετωπίσει απολύτως μόνη της, μαζί με τους δικηγόρους της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr