Αναίρεση κατά της απόφασης αναγνώρισης ελαφρυντικού στον δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχαν ζητήσει την αναίρεση αποφάσεως του εφετείου, «καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις εξόφθαλμες, προκλητικές, αξιόποινες, και πειθαρχικώς ελεγκτέες μεθοδεύσεις που έγιναν για να παρακαμφθεί η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που είχε ακυρώσει την αρχική αναγνώριση ελαφρυντικού».

Διερεύνηση και των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών

«Με εμπεριστατωμένο σκεπτικό, η έγκριτη Εισαγγελέας ζητεί να ακυρωθεί και να τεθεί εκποδών η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον αμετακλήτως καταδικασθέντα δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Ε. Κορκονέα, που είχε ως αποτέλεσμα τη νέα αποφυλάκισή του, τον Ιούνιο 2022, πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία είχε οδηγηθεί ξανά στη φυλακή», τονίζουν.

Τέλος, οι συνήγοροι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την άσκηση αναίρεσης από πλευράς της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αναμένουν, επαγρυπνώντας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, την εις βάθος διερεύνηση και των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών, που ήδη έχει διαταχθεί.

Η απόφαση της Λαμίας

Υπενθυμίζεται ότι στις 30/6, από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησαν να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία, κατά πλειοψηφία, αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος το 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σημειώνεται ότι το ελαφρυντικό του σύννομου βίου χορηγήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατά πλειοψηφία, από το Εφετείο Λαμίας, καθώς στην απόφαση πλειοψήφησαν οι τέσσερις ένορκοι και επικράτησαν της αντίθετης ψήφου των τριών δικαστών, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της χορήγησης του ελαφρυντικού στον Κορκονέα, ενώ αντίθετος στην αναγνώριση του ελαφρυντικού ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr