Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος και μίλησε στα ΜΜΕ σχετικά με τα όσα συζήτησε με τον πελάτη του, το βράδυ της Δευτέρας, όταν και τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι «ο Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή», και επισήμανε ότι δεν έχει μιλήσει με τους καταγγέλλοντες, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης-ηθοποιός «γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν».

«Στόχος η Μενδώνη και η κυβέρνηση»

Παράλληλα, ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε ότι «o στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα», ενώ κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού κατηγόρησε τον πελάτη του είπε πως, «δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς …αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα».

Ιδιαίτερα για τη Λίνα Μενδώνη, είπε πως «καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν» και διαβεβαίωσε πως «εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής». Επίσης, για την κατάθεση-κλειδί γυναίκας, είπε χαρακτηριστικά: «Κρατήστε πολύ μικρό καλάθι για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι».

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Νίκος Γεωργουλέας, ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση. Ο κ. Γεωργουλέας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπεράσπιση του μέχρι πρότινος πελάτη του, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από κοινού δύο ημέρες νωρίτερα.

Πηγή: economico.gr