Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κατά πλειοψηφία απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων, εντούτοις να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεύτερο βαθμό.

Αναστολή εκτέλεσης ποινής

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου, καθώς νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε να επιβληθεί συνολική ποινή 12 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη, για δύο βιασμούς ανήλικων αγοριών το 2015. Η απόφαση για τα κατά συγχώνευση δώδεκα χρόνια κάθειρξης ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3. Οι μειοψηφούντες (ένας ένορκος, η πρόεδρος του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστής) είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί συνολική ποινή 11 ετών.

«Όχι» στην αναστολή από τον εισαγγελέα

Παράλληλα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, κρίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν έχει υπάρξει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο. Πριν από την τελική ποινή κατά συγχώνευση, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών για τον βιασμό ανήλικου ουκρανικής καταγωγής που φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και 5 ετών για τον βιασμό ανήλικου Αιγύπτιου σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας πρότεινε οι ποινές να συγχωνευτούν και να επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα για την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, απορρίφθηκαν ομόφωνα από το δικαστήριο. Η τελική απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία 5-2. Ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικά επιβολή ποινής 12 ετών για κάθε πράξη στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr