Παπαγγελόπουλος Novartis

Ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί σήμερα ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος καλείται να απολογηθεί για μία σειρά αδικημάτων, που αφορούν το «στήσιμο» της υπόθεσης Novartis.

Η πρώτη κλήση σε απολογία ήταν για τις 15 Μαρτίου 2022, ωστόσο στον πρώην Υπουργό δόθηκε σειρά προθεσμιών αφενός για να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και αφετέρου για να έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι εκδότες Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Φιλιππάκης, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και άλλοι.

Οι κατηγορίες για εκβιασμό

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι παρενέβη στην έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για την Novartis με σκοπό να στοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αλλά ότι αποπειράθηκε να εκβιάσει τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η Ολομέλεια της Βουλής έχει ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

1. Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας
2. Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας
3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος
4. Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση
5. Απόπειρα Εκβίασης
6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου
7. Δωροληψία Υπαλλήλου.
8. Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

Ο πρώην Υπουργός όταν είχε προσέλθει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να λάβει προθεσμία είχε μιλήσει για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Novartis.

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο.

Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπλύματός του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή, μπόχα και δυσωδία», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr