Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις με την υπόθεση του -διαγραφέντος από την Κ.Ο. της ΝΔ- βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπός της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους του κ. Πάτση αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τους ελέγχους του «Πόθεν Έσχες» του κ. Πάτση, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επισπεύδει την όλη διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Μπούρα.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μπούρας αναφέρει ότι είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος στο «πόθεν έσχες» έτους 2020 και χρήσης 2019 του κ. Πάτση μετα από καταγγελία. Ο ορκωτός λογιστής – σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα – εντόπισε «ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του (σ.σ. κ. Πάτση) και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του» ενώ υπογραμμίζει ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή «κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

Παράλληλά, σημειώνει πως «δεδομένης της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης επισπεύδεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr