Αντιμέτωπος με την

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει, με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, μετά την επίμαχη ανάρτησή του εις βάρος δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζικών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, διάρκειας περίπου 2,5 ωρών, κατά πληροφορίες αποφασίστηκε επίσης η παραμονή του κ. Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν, την Πέμπτη, στην Πολιτική Γραμματεία -στην οποία κατά πληροφορίες θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης- και θα οριστικοποιηθούν από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Η στάση Τσίπρα

Την Τετάρτη, σημειωτέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματισμένη εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματός του για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Άγνωστο παραμένει εάν θα επιβληθεί άλλη ποινή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκαθαρίσει ότι ήταν δική του απόφαση η παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και η καθαίρεσή του από τα όργανα του κόμματος.

Το τι καταδεικνύει η δήλωση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα δεν είναι εύκολο να αναλυθεί. Είναι προφανές ότι ο Α. Τσίπρας είναι εξοργισμένος από την «πλατφόρμα» που ο Π. Πολάκης «κατέβασε» μέσω της επίμαχης ανάρτησής του στο Facebook, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν αυτή τη φορά θα πάει τα πράγματα μέχρι τέλους, διαγράφοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η ανακοίνωση του ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μην δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.​

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr