Ερντογάν προβοκάτσια

«Βρώμικο» παιχνίδι προπαγάνδας στήνει η Αγκυρα, και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, στο θέμα της γερμανικής νηοψίας σε τουρκικό πλοίο. Ο τούρκος πρόεδρος ανακάλυψε και κατήγγειλε «προβοκάτσια» από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safik μεταφέρει απειλές για αντίποινα σε ελληνικά πλοία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στόχευσε ευθέως σήμερα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου για την επέμβαση στο τουρκικό εμπορικό πλοίο που πραγματοποιήθηκε από το πλήρωμα γερμανικής φρεγάτας στα ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Irini».

Ερντογάν: “Προβοκάτσιες της Ελλάδας και της Κύπρου”

«Παρά τις προβοκάτσιες της Ελλάδας και της ‘’Ελληνοκυπριακής Διοίκησης’’ (Κυπριακής Δημοκρατίας) στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου,  συμπεριφερθήκαμε  με υπομονή και ψυχραιμία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος,μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε:

«Όμως δυστυχώς, παρά την υπομονετική και ψύχραιμη συμπεριφορά μας, τελευταία πραγματοποίησαν επίθεση στο εμπορικό πολιτικό πλοίο μας που μετέφερε εμπόρευμα στη Λιβύη.

Αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Πάλι, κυβερνήτης αυτού του πλοίου της επιχείρησης είναι ένας Έλληνας. Όταν μπήκαν στο πλοίο, παρενόχλησαν το πλήρωμα».

Δείτε ακόμη: «Καμπανάκι» από την ΕΚΤ: Μην βιαστείτε να άρεται τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης, υπάρχει κίνδυνος μεγάλης ύφεσης

Στην ομιλία του,  ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και ότι η Άγκυρα “θα στείλει όλα τα στοιχεία εκεί που πρέπει”.

Τσαβούσογλου: “Θα απαντήσουμε στο μέτωπο”

Η Αγκυρα ανεβάζει σταθερά από χθες τους τόνους για την υπόθεση. Πριν από την ομιλία του τούρκου προέδρου, άλλωστε, είχε «φτιάξει» κλίμα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προαναγγέλλοντας «απάντηση στο μέτωπο» από την Τουρκία:

«Με εντολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ζήτημα αυτό θα απαντήσουμε στο μέτωπο και δεν θα αφήσουμε την υπόθεση αυτή», δήλωσε.

Yeni Safik: Εξετάζονται αντίποινα σε ελληνικά πλοία

Σήμερα, σε μια ακόμη ακραία πρόκληση, ακολούθησε δημοσίευμα της Yeni Safik που αναφέρει ότι ο τουρκικός στόλος έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής μετά τη νηοψία στο Rosaline A, και προειδοποιεί πως εξετάζεται το ενδεχόμενο επεμβάσεων από την πλευρά των Τούρκων σε ελληνικά πλοία ως αντίποινα.

«Επειδή ο διοικητής της ‘’εισβολής’’ ήταν Έλληνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο των αντιποίνων σε ελληνικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η φρεγάτα «Αμβούργο» των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έλαβε εντολή να επιθεωρήσει το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Rosaline A», επειδή υπήρχε η υποψία ότι μεταφέρει όπλα και παραβιάζει το εμπάργκο στην Λιβύη.

Διαβάστε επίσης

Πηγή: economico.gr