Τέλος στα σενάρια που διακινήθηκαν από τις ΗΠΑ για σχέδια της Ελλάδας να αγοράσει και αμερικανικές φρεγάτες, έθεσε το απόγευμα του Σαββάτου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η απόφαση της κυβερνήσεως να προχωρήσει στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου “[email protected]” είναι ειλημμένη. Όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ώστε σύντομα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι Συμβάσεις θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής προς ψήφιση».

Η επίμαχη ανακοίνωση

Υπενθυμίζεται ότι ο «θόρυβος» προκλήθηκε όταν σε ανακοίνωση Τύπου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως ενέκρινε τη δυνητική πώληση των τεσσάρων φρεγατών και του εξοπλισμού τους, αξίας 6,9 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα, μαζί με το πρόγραμμα αναβάθμισης των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, ελάχιστο χρόνο μετά την ελληνογαλλική συμφωνία για τις φρεγάτες [email protected]

Ποια πλοία προωθούσαν οι ΗΠΑ

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για τα λεγόμενα «Multi-Mission Surface Combatant (MMSC)», παραγωγής της εταιρείας Lockheed Martin, τα οποία είχαν εξεταστεί από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, πριν η Αθήνα καταλήξει στη συμφωνία με το Παρίσι για τις τρεις [email protected].

Το ερωτηματικό με τις κορβέτες

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ερωτηματικό παραμένει τι σκοπεύει να κάνει η ελληνική κυβέρνησης για το ζήτημα της προμήθειας κορβέτων για το Πολεμικό Ναυτικό, κάτι που είχε συζητηθεί στο περιθώριο της συμφωνίας με τη Γαλλία για τις φρεγάτες [email protected] Ίδωμεν, αν υπάρξει στο μέλλον εξέλιξη για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr