Την α(προ)νοησία των δηλώσεων του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στηλίτευσε σήμερα δημοσίως ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Ανάπτυξης στις Βρυξέλες.

“Το ΝΑΤΟ δεν είναι μία στρατιωτική συμμαχία α-λα-καρτ, που λειτουργεί ανάλογα με τη διάθεση που μπορεί να έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ”, όπως δήλωσε ο κ.Μπορέλ, μία ημέρα μετά τις χθεσινές πρωτοφανώς ανεύθυνες χωρίς ιστορικό προηγούμενο, δηλώσεις του κ.Τραμπ, ότι θα εγκατέλειπε τα μέλη του ΝΑΤΟ σε μια Ρωσική εισβολή εάν δεν είχαν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους για τις αμυντικές δαπάνες και μάλιστα θα καλούσε τη Ρωσία να τούς επιτεθεί, ωσάν η Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία να αποτελεί μαφιόζικου τύπου οργάνωση παροχής “προστασίας” σε χώρες-μαγαζιά με αρχινονό τις ΗΠΑ.

“Επιτρέψτε μου να είμαι σαρκαστικός. Θα ακούσουμε πολλά κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας. Ας είμαστε σοβαροί. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι μία στρατιωτική συμμαχία α-λα-καρτ. Δεν μπορεί να είναι μία συμμαχία που λειτουργεί ανάλογα με τη διάθεση του Προέδρου των ΗΠΑ εκείνες τις ημέρες” ανέφερε ο κ.Μπορέλ.

Όπως υπογράμμισε το ΝΑΤΟ “δεν μπορεί να είναι σήμερα ναι και αύριο όχι, να εξαρτάται από το ποιος είσαι εσύ. Ας είμαστε σοβαροί. ΤΟ ΝΑΤΟ ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δεν θα ξοδέψω τον χρόνο μου σχολιάζονται κάθε ανόητη ιδέα που έρχεται σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ”, δήλωσε χωρίς περιστροφές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr