Ζελένσκι: Ετοιμαζόμαστε για νέες ρωσικές επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας

Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για νέες ρωσικές επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας, καθώς η Μόσχα αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα εκεί μετά από αποτυχίες κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σε μια ομιλία με βίντεο νωρίς το πρωί, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στις μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ και είπε ότι δεν είναι μια οικειοθελής «απόσυρση» αλλά μάλλον «η συνέπεια του έργου των υπερασπιστών μας».

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι η Ουκρανία βλέπει «συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων για νέα χτυπήματα στο Ντονμπάς και προετοιμαζόμαστε για αυτό». Η Μόσχα, από την πλευρά της,  λέει ότι οι δυνάμεις της ανασυντάσσονται για να επικεντρωθούν στην «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς.

Η εισβολή της Ρωσίας στη γείτονά της, βρίσκεται στην πέμπτη της εβδομάδα, έχει οδηγήσει στην προσφυγιά περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Ουκρανούς, έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους, έχει εκτοξεύσει τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου στα ύψη και έχει φέρει τις ρωσο-δυτικές εντάσεις στο χειρότερο σημείο τους από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η σκληρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων εμπόδισε τη Ρωσία να καταλάβει οποιαδήποτε μεγάλη πόλη, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, όπου ισχυρές ρωσική ένοπλες δυνάμεις ακινητοποιήθηκαν στα περίχωρά του για εβδομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr