Ζελένσκι Ρωσία

Νέο δραματικό μήνυμα στους ηγέτες της Βόρειας Ευρώπης έστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι το πρωί της Τρίτης σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο, μέσω βιντεοσύνδεσης, καλώντας για περισσότερη υποστήριξη στον αγώνα της χώρας, ενώ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει άλλα μέρη της Ευρώπης.

Θα ήταν πιο εύκολο να σταματήσουμε μαζί τη δολοφονία ανθρώπων 

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί».

«Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» συμπλήρωσε.

Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy thanks the countries that have taken a “moral stance” against the Russian invasion of Ukraine, saying it’s easier to stop the “Russian war machine” together – ‘or else they will also come to you’.

Live updates: https://t.co/cz5NTchyMw

Δείτε εδώ : pic.twitter.com/F5mJFfEXta

— Sky News (@SkyNews) March 15, 2022

Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας 

Ο Ζελένσκι είπε ότι εάν η Ευρώπη δεν πάρει θέση τώρα, η Ρωσία θα στοχεύσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όλοι είμαστε οι στόχοι της Ρωσίας… βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», είπε.

«Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα…Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας».

Είναι μια στιγμή απελπισίας 

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ηγετών που άκουσαν τη συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης, συμφώνησε ότι είναι μια «στιγμή απελπισίας». Απαντώντας στον Ζελένσκι, είπε ότι οι ηγέτες «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας υποστηρίξουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr