Ζητείται διέξοδος από το «ναυάγιο Αποστολάκη»

Αμεση διέξοδο και απεμπλοκή από το “ναυάγιο Αποστολάκη” αναζητά η κυβέρνηση, προχωρώντας το συντομότερο δυνατό στην σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας  και την τοποθέτηση του νέου επικεφαλής του.

  • Στο Μαξίμου κάνουν damage control και αναγνωρίζουν ότι ο ανασχηματισμός δεν άφησε τελικά θετικό αποτύπωμα καθώς δεν προσέφερε στην κυβέρνηση την επανεκκίνηση που επιδίωκε μετά τις πυρκαγιές.

Επιπροσθέτως, η διαχείριση της υπόθεσης Αποστολάκη άφησε την εντύπωση πως οι χειρισμοί ήταν πρωτίστως επικοινωνιακοί, και δευτερευόντως εστίαζαν στην πολιτική ουσία που είναι ο σχεδιασμός συγκροτημένης πολιτικής για την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές.

Εντός 48 ωρών το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας;

Με αυτά τα δεδομένα, οι κινήσεις επισπεύδονται και οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως είναι πολύ πιθανό το νέο υπουργείο να έχει συσταθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες και να έχει ανακοινωθεί και ο επικεφαλής του.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός ετοιμάζει ήδη την άνοδό του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και θέλει να γυρίσει τη δύσκολη αυτή σελίδα, για να μπορέσει να εκπέμψει τα μηνύματα που δρομολογεί στο πεδίο των φορολογικών και άλλων ελαφρύνσεων της μεσαίας τάξης.

Χθες υπήρξαν σενάρια που ήθελαν ως υποψήφιους για την θέση είτε τον σημερινό αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο που έχει ιδιαίτερα θετική απήχηση στα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είτε τον Μιχάλη Κωσταράκο, στρατηγό εν αποστρατεία και επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Δύο ακόμα ονόματα  από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που επίσης ακούγονται από χθες είναι αυτό του πρώην συμβούλου Ασφαλείας του πρωθυπουργού κ. Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από δηλώσεις του για τα ελληνοτουρκικά που είχαν φέρει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου και του πτεράρχου κ. Ευάγγελου Τουρνά ο οποίος διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015.

Aκούστηκαν επίσης τα ονόματα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη καθώς και του, προερχόμενου και πάλι από το ΠΑΣΟΚ, Κώστα Καρτάλη.

Από κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, δεν επιβεβαιωνόταν πως τα εν λόγω σενάρια δεν βρίσκονται στο τραπέζι.

Καμία συνεννόηση δεν είναι δυνατή με τον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει από σήμερα κιόλας να αλλάξει την ατζέντα και στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να δώσει αυστηρές οδηγίες για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

  • Παραπλεύρως, στην κυβέρνηση θεωρούν πως η υπόθεση Αποστολάκη κλείνει και κάθε προσπάθεια συναίνεσης και συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έγινε προφανής η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να πολώσει και να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα.

Ως εκ τούτου άλλες πρωτοβουλίες προσέγγισης, ή έστω συνεννόησης, δεν πρέπει να αναμένονται απο την πλευρά του Μαξίμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr