Επικίνδυνη Κακοκαιρία Αναμένονται Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες στην Ελλάδα

Επικίνδυνη Κακοκαιρία Αναμένονται Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες στην Ελλάδα

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ σχετικά με την κακοκαιρία Cassandra, η οποία θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία θα φέρει έντονα φαινόμενα, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να διέλθει από την Παρασκευή (04-10-24) το απόγευμα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24). Ιδιαίτερα αναμένονται κατα τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές της δυτικής και βορειοανατολικής χώρας.

Την Παρασκευή, από νωρίς το απόγευμα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία θα επεκταθούν στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, με εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Από τις προμεσημβρινές ώρες έως το βράδυ, θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: tovima.gr