Όταν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής καταγγέλλει δόλια επίσπευση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα, για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, το πράγμα δεν πρέπει να περάσει στο «ντούκου». Γιατί δημιουργεί μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης.

Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετέφερε τη διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελίατους, ώστε να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας από τη Βουλή στο παρά 5′, γεγονός που κατά τον κ. Κοντονή ενισχύει τις καταγγελίες του.

Ο κ. Τσίπρας, οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός του επί της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση αυτή μυρίζει διαπλοκή και σκοτεινά «νταραβέρια».

Και επιπλέον έκανε ρεζίλι τη χώρα στη διεθνή κοινότητα που στηλίτευσε την υποβάθμιση, τον Ιούνιο του 2019, του ποινικού αδικήματος της ενεργητικής δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2019, η Βουλή με τη νέα της σύνθεση, ψήφισε διατάξεις που αποκαθιστούσαν το θλιβερό ατόπημα του κ. Τσίπρα, ώστε να εναρμονιστεί εκ νέου η χώρα μας με όσα προβλέπονται στη σχετική σύμβαση της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ αλλά και τις υποχρεώσεις της έναντι του του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αλλά το στίγμα για το «ηθικό πλεονέκτημα» της «πρώτης φοράς» παραμένει. Εκτός αν ο Αλέξης Τσίπρας «το πάρει πάνω του» και μας εξηγήσει γιατί θέλησε να κάνει πλημμέλημα  το κακούργημα της δωροδοκίας, λίγο πριν εγκαταλείψει το Μαξίμου…

economico

Πηγή: economico.gr