Η Δύση αφαιρεί από τη Ρωσία τα προνόμια του ''εμπορικού συνεταίρου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την Ομάδα των G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προχωρήσουν σήμερα Παρασκευή στην ανάκληση του καθεστώτος του “πλέον ευνοημένου κράτους” που απολαμβάνει η Ρωσία, ως νέα – και κρίσιμη – κύρωση για την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανάκληση του καθεστώτος του ευνοούμενου κράτους από τη Ρωσία ανοίγει το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να επιβάλουν μεγάλους δασμούς σε ένα ευρύ φάσμα ρωσικών αγαθών, γεγονός που θα ενίσχυε την πίεση σε μια οικονομία που ήδη οδεύει σε ύφεση.

Οι κινήσεις της Ουάσιγκτον να “σφίξει τα λουριά” στη Μόσχα εξελίσσονται καθώς Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου για τους βομβαρδισμούς αμάχων στις Ουκρανικές πόλεις, εν μέσω επανειλημμένων παραβιάσεων των εκεχειριών στις οποίες η κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη.

Η κατάργηση του καθεστώτος Κανονικών Εμπορικών Σχέσεων της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται προκειμένου να κλιμακώσει σημαντικά την πίεση στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον οποίο η δύση απαιτεί να τερματίσει τη μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται, επίσης,  ότι η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη νομοθεσία που παρέχει 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας στην Ουκρανία για να χρηματοδοτήσει αγορά πυρομαχικών και άλλων στρατιωτικών προμηθειών, καθώς και ανθρωπιστική υποστήριξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr