Μιχάλης Τσαμάζ: « 1 εκατ. συνδέσεις οπτικής ίνας σε σπίτια»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  του Ομίλου ΟΤΕ  Μ. Τσαμάζ δήλωσε ότι ο OΤΕ  συνεχίζει το αναπτυξιακό του πρόγραμμα σε οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι αλλά  και σε υποδομές 5G έχοντας βάλει εκτός πλάνου συνεργασίες με άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

  • Αναφερόμενος στον ανταγωνισμό στις οπτικές ίνες από ενεργειακές εταιρείες ο επικεφαλής του OΤΕ είπε: «Έχουμε ένα σταθερό πλάνο ανάπτυξης για να ξεπεράσουμε τα 1 εκατ. συνδέσεις οπτικής ίνας σε σπίτια (Fiber To The Home, FTTH) μέχρι το τέλος του 2022. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα έχουμε καλύψει πάνω από 500.000 σπίτια μέχρι τα τέλη του χρόνου. Παράλληλα θα ξεκινήσει και το Ultra Fast Broadband (όπου  o OTE είναι ένας εκ των δύο διεκδικητών ). Είμαστε πολύ μπροστά από οποιονδήποτε πιθανό ανταγωνιστή στο FTTH. Όποιος θα επενδύσει στο FTTH είναι ευπρόσδεκτος. Δεν είναι απειλή για εμάς,  μεγαλώνει η αγορά».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι είναι μακριά από το να σκεφτεί κάποια συνεργασία για την ανάπτυξη οπτικών ινών, μοντέλο που υιοθετήθηκε στην γερμανική αγορά τονίζοντας ότι κάθε αγορά έχει τις ιδιαιτερότητες της.

«Στην Ελλάδα η αγορά είναι χωρισμένη σε τομείς που ο κάθε ανταγωνιστής θα υλοποιήσει τις δικές του επενδύσεις, οπότε δεν υπάρχει αλληλοκάλυψη. Αυτό είναι ένα θετικό σημείο. Το αν θα υπάρξει συνεργασία στο μέλλον θα εξαρτηθεί από την πορεία των επενδύσεων και από τη πορεία της ζήτησης στη χώρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από το να σκεφτούν κάποια συνεργασία» είπε με νόημα.

Η εγγραφή συνδρομητών

Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτών  για την αύξηση του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες και πως επηρεάζει τον Όμιλο ο κ. Τσαμάζ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε δει ακόμη τι θα γίνει από την συγχώνευση WIND-NOVA η οποία προσδιορίζεται στα μέσα του επόμενου χρόνου. Στην τηλεόραση πάντως η διατήρηση του ιταλικού πρωταθλήματος έχει οδηγήσει  αυξανόμενες τάσεις στην εγγραφή συνδρομητών».

Αναφερόμενος στους διαγωνισμούς των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης ο κ. Τσαμάζ προσδιόρισε ότι θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022 και ο OΤΕ θα είναι βασικός διεκδικητής.

«Περιμένουμε τους διαγωνισμούς για διάφορα δημόσια έργα. Αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2022 είμαστε σε πολύ καλή θέση με εξαιρετικό ιστορικό έργων. Οπότε θα είμαστε βασικοί διεκδικητές και αναμένουμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε.

« Θέλουμε ένα μεγάλο κομμάτι» των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης

Από την πλευρά του ο Χ. Μαζαράκης Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου OTΕ απαντώντας για το κομμάτι της πίτας του Ταμείου Ανάκαμψης που μπορεί να «κερδίσει» ο OΤΕ είπε ότι δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιήσει το ύψος γιατί είναι θέμα διαγωνισμών. « Θέλουμε να πάρουμε ένα μεγάλο κομμάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος απαντώντας για τον πληθωρισμό ανέφερε ότι ήδη έχουν δει τα πρώτα σημάδια από την αύξηση των τιμών τόσο στην ενέργεια όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Είμαστε σε συζητήσεις με τους προμηθευτές μας για τα επόμενα χρόνια. Για την εφοδιαστική μας αλυσίδα έχουμε κυρίως μακροχρόνια συμβόλαια. Για να δώσουμε αξία στους πελάτες μας» είπε με νόημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr