Τσίπρας βουλή

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Αμήχανος ο πρωθυπουργός 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αμήχανο» και «στριμωγμένο» και κλείνοντας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση της συμφωνίας για να έχει διαπραγματευτικό χαρτί στο ταξίδι του στις ΗΠΑ!

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, «αυτή η αμηχανία και η δυσκολία» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν να κάνουν με τα «αποτελέσματα της πολιτικής» της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε, δε, στην «αντιπολιτευτική ομιλία» – όπως την χαρακτήρισε – του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, που «θα ζήλευε κάθε βουλευτής της αντιπολίτευσης».

«Ο βασικός λόγος της αμηχανίας σας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας βιώνει εξαιτίας των πολιτικών σας μία πρωτοφανή λαίλαπα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία να έρχεστε σήμερα σε μία συζήτηση κατεξοχήν κρίσιμη για εθνικά θέματα και να βρίσκεστε σε αυτό το δίλημμα ‘μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα’», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε πως από τη μια καλείται ο πρωθυπουργός να υπερασπιστεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ «δίχως ανταλλάγματα» και λίγο μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να «πριμοδοτήσουν» την Τουρκία και από την άλλη αντί να μιλάει για τα «κρίσιμα εθνικά θέματα» να «υπεραμύνεται» μιας πολιτικής που «έχει οδηγήσει στην ανέχεια της συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

«Μη γίνει τροχοπέδη για τα εθνικά θέματα η δυσκολία που βιώνετε σε πολιτικό επίπεδο εξαιτίας των δικών σας επιλογών. Άλλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά, άλλα τα εθνικά», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν «πολλές ευκαιρίες» για να συζητηθούν τέτοια θέματα, όπως η ΔΕΗ, το ενεργειακό ή η ακρίβεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr