Γερμανία μήνυμα

Μήνυμα που παρουσιάζει μεταστροφή της πολιτικής ίσων αποστάσεων, την οποία εφήρμοζε ως τώρα στα ελληνοτουρκικά, έστειλε το Βερολίνο την Τετάρτη.

Με την τουρκική προκλητικότητα σε κάθε επίπεδο να έχει ξεπεράσει τα όρια τις τελευταίες εβδομάδες, ο εκπρόσωπος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ρωτήθηκε από ελληνικό μέσο (Open) για τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Άγκυρα, με αφορμή την τακτική που ακολουθεί κατά της Ελλάδας, καθώς και τι είπαν ο Γερμανός καγκελάριος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα στη χθεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Τί συμφώνησαν οι κ. Μητσοτάκης – Σολτς 

Οι Όλαφ Σολτς και Κυριάκος Μητσοτάκης «συμφώνησαν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Όλα αυτά είναι λάθος και πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» από την Τουρκία, είπε ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου.

Στη συνέχεια, επανέλαβε την πεποίθηση του Βερολίνου πως «τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου». Ωστόσο, σημείωσε πως «δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας».

Το Βερολίνο είχε κρατήσει ίσες αποστάσεις

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μία σαφή μεταστροφή του Βερολίνου το οποίο την περασμένη εβδομάδα είχε κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παρά το μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εανερίου χώρου.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Χεμπεστράιτ κάλεσε την περασμένη Τετάρτη Ελλάδα και Τουρκία «να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές», μια δήλωση που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr