Μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 14 δευτερόλεπτα και μάλιστα χωρίς φυσική επαφή, όπως δείχνει επιστημονική ανάλυση που έγινε στην Κίνα.

Η έρευνα έγινα στην πόλη Σενζέν, στην επαρχία της Καντόνας και τα αποτελέσματά της δημοσιεύει το Εpoch Τimes.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με επίσημη έκθεση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις 21 Ιουνίου έγινε ένα πείραμα το οποίο έδειξε ότι η μετάδοση ιού Delta τέταρτης γενιάς έλαβε χώρα σε μόλις 14 δευτερόλεπτα.

Ο ιός μεταδόθηκε μέσα σε 14 δευτερόλεπτα

Σε βίντεο του πειράματος, ο φορέας ιού Delta τρίτης γενιάς, ο Χουάνγκ, και ο φορέας ιού Delta τέταρτης γενιάς, ο Λου, έτρωγαν ξεχωριστά στο ίδιο εστιατόριο την ίδια ημέρα και μπήκανστην ίδια τουαλέτα.
Χρησιμοποίησαν τον ίδιο διάδρομο εισόδου στην τουαλέτα και πέρασαν μόνο 14 δευτερόλεπτα στο ίδιο περιβάλλον.
Δεν υπήρχε φυσική επαφή μεταξύ των δύο μερών, αλλά ο ένας εκ των δύο δεν φορούσε μάσκα.
Σύμφωνα με την έκθεση, μια ιογενής μετάδοση εντός 14 δευτερολέπτων στο ίδιο περιβάλλον είναι ο μικρότερος χρόνος επαφής μέχρι στιγμής σε αυτήν την πανδημία.
Ο Φενγκ Ζιγιάν,  κινέζος ερευνητής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε ότι τα πρόσφατα κρούσματα Covid -19 στην Καντόνα, τη Σενζέν και το Ντογκάν, περιλαμβάνουν όλες τις παραλλαγές της Δέλτα.

Αξιωματούχος της Επιτροπής Υγείας της Σενζέν ανέφερε τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στις 14, 18 και 21 Ιουνίου.

Η μετάλλαξη Δέλτα έφθασε στην Κϊνα από τη Νότιο Αφρική

Στις 22 Ιουνίου, ο Τσανγκ Γιουπίνγκ αναπληρωτής διευθυντής της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας της Σενζέν, επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις περιπτώσεις ήταν η παραλλαγή Δέλτα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αλληλουχίας γονιδίων και ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες με την αλληλουχία του γονιδιώματος των κρουσμάτων που ήρθαν μέσω της Air China με την διεθνή πτήση CA868 από τη Νότιο Αφρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr