Μινιόν Dimand

Πλειοδότης στον διαγωνισμό για την απόκτηση του ακινήτου που στέγαζε το Μινιόν αναδείχθηκε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία υπέβαλε προσφορά αξίας άνω των 25 εκατ. ευρώ, με τη συναλλαγή να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα «έτρεχε» σχετικός διαγωνισμός, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χρήστης και πλειοδότης για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Το κτίριο, που παραμένει κλειστό σχεδόν τρεις δεκαετίες, άλλαξε αρκετές φορές ιδιοκτήτη για να περάσει στα χέρια της Folli-Follie.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κτιρίου επί της οδού Πατησίων, περί τα 16.000 τ.μ., περιλαμβάνεται στη συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie (έχει δοθεί ως εγγύηση από την εταιρεία για να εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση από το Arena Investors).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ανάπτυξης Dimand, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο, υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου.

Η ιστορία του Μινιόν

Το Μινιόν είχε πάρει το όνομά του από το πρώτο περίπτερο που ίδρυσε τη δεκαετία του ’30 με έναν συνέταιρό του ο Γιάννης Γεωργακάς. Το ξεκίνημα του Μινιόν έγινε ουσιαστικά μεταπολεμικά, ενώ τη δεκαετία του ’70 το πολυκατάστημα, που ήταν μάλιστα το πρώτο που χρησιμοποίησε εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες, έφτασε να είναι το ενδέκατο μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη, με ετήσιο τζίρο 1 δισ. δραχμές, νούμερο αστρονομικό για την εποχή.

Η τεράστια καταστροφή με την πυρκαγιά του 1980 ήταν ένα μεγάλο ορόσημο που σηματοδότησε την αρχή του τέλους για το δημιούργημα του Γιάννη Γεωργακά και, έστω κι αν το νέο Μινιόν αναγεννήθηκε κυριολεκτικά από τις στάχτες του, ουδέποτε κατάφερε να ανακτήσει την παλιά του λάμψη, χάνοντας το τρένο των εξελίξεων στο εγχώριο λιανεμπόριο, καταλήγοντας να εξελιχθεί σε “προβληματική επιχείρηση”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr