Τουρκία Γερμανιας

Βολές κατά του Βερολίνου εξαπολύει η τουρκική κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην παράδοση αμυντικού εξοπλισμού που είναι αναγκαίος για να προχωρήσει το τουρκικό πρόγραμμα παραγωγής αρμάτων μάχης Αltay- ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουν κομβικό ρόλο γερμανικές εταιρίες οι οποίες προμηθεύουν την Αγκυρα με εξαρτήματα στρατιωτικών οχημάτων.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Εκμπέρ Ακμπάσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει κανονικά με τη παραγωγή του τανκ παρά τις καθυστερήσεις.

Ο ίδιος είπε ότι η μαζική παραγωγή των τουρκικών τεθωρακισμένων Altay έχει καθυστερήσει «λόγω της αποτυχίας των γερμανικών στρατιωτικών εταιρειών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», και άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία ενδέχεται να αναζητήσει «και άλλες επιλογές».

Η Άγκυρα είχε δρομολογήσει ένα διετές πρόγραμμα παραγωγής αρμάτων μάχης (τανκ) το 2019, ανακοινώνοντας πως τα τεθωρακισμένα οχήματα Altay θα μπουν στα πεδία μάχης το 2021.

Ωστόσο, αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί με την Άγκυρα να επιρρίπτει την ευθύνη στις γερμανικές εταιρείες που συνεργάζονται με την Τουρκία για την παραγωγή των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης.

Πηγή: economico.gr