Άλλο ένα περιοριστικό μέτρο για την πανδημία του κοροναϊού φαίνεται ότι βαίνει προς άρση για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, τέλος στην υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης βάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την απόφασή της, τα πιστοποιητικά θα καταργηθούν από την 1η Μαΐου και θα αφορά τόσο τη χρήση τους στο εσωτερικό της χώρας όσο και την είσοδο από το εξωτερικό. Σχετική οδηγία πρόκειται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ωρών.

Στην επιτροπή συζητήθηκαν και τα πρωτόκολλα βάση των οποίων θα αρθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας του κοροναϊού. Όσον αφορά στο ζήτημα της χρήσης μάσκας, οι ειδικοί αποφάσισαν ότι θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, θέατρα, κινηματογράφοι κ.ά. Άλλωστε, στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας που είχε ανακοινώσει ότι η μάσκα δεν πρόκειται να βγει πριν από τις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας, στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε ομόφωνα:

  • Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • Ένα rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • Ένα rapid τεστ (από 2 που ήταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr