Οι εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Τουρισμού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Τουρισμού και προήδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την πορεία του τουρισμού. Σε δήλωσή του ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε:

-Το 2022 θα είναι το πρώτο Καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια που δε θα έχουμε ουσιαστικά «τυπικούς» περιορισμούς και σκοπός μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή εικόνα της χώρας, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο. -Ευελπιστούμε ότι το μακρύ ελληνικό Καλοκαίρι του 2022 θα είναι και εξαιρετικά προσοδοφόρο για την ελληνική οικονομία, για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού.

-Όλοι οι πρώιμοι δείκτες είναι  εξαιρετικά ενθαρρυντικοί. Το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά και ως προς τον εισαγόμενο και ως προς τον εγχώριο τουρισμό.

Μήνυμα στους επαγγελματίες του τουρισμού

-Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού: Ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει κι αυτοί να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Αυτό δεν σημαίνει μόνο καλύτερες απολαβές, σημαίνει και απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της εργατικής νομοθεσίας. Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στους ελέγχους και δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα φαινόμενο κατάχρησης της ισχύος του εργοδότη εις βάρος των εργαζόμενων στον τουρισμό.

-Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και σύντομα θα  κάνουμε ανακοινώσεις για τη διευρυνση τους,  ώστε να μπορούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν οικονομική δυσκολία και αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αυτής της παγκόσμιας εισαγόμενης οικονομικής κρίσης να κάνουν τις διακοπές τους με τη στήριξη του ελληνικού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας  υπογράμμισε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση των μεγάλων προκλήσεων των τελευταίων ετών, δημιούργησε προστιθέμενη αξία στη χώρα, αναβάθμισε το brand name «Ελλάδα» και έφερε αυξημένες ροές επισκεπτών ενισχύοντας την ελληνική οικονομία και την ελληνική οικογένεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr