Ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο. Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν αρχές Νοεμβρίου

Στις αρχές Νοεμβρίου – πιθανότατα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου – ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί, έπειτα από επίσημη πρόσκληση, τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.

  • Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του economico, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της συνάντησης αυτής για την εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ.

Οι σχέσεις της Αθήνας με τη διοίκηση Μπάιντεν πάνε διαρκώς “από το καλό στο καλύτερο”, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερ Μενέντεζ κατα την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μαξίμου.

Ήδη ο αμερικανός Πρόεδρος είχε την ευκαιρία – με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και στο περιθώριο της τηλεσυνόδου κορυφής της ΕΕ – να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη για μισή ώρα , υπερβαίνοντας τι πάγιες ισορροπίες της αμερικανικής διπλωματίας. Κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι:

  • «Η Ελλάδα»είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών, και ένας ηγέτης για την ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων»

Κατά την επικοινωνία αυτή ο Αμερικανός Πρόεδρος προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, κάτι το οποίο διευθετήθηκε χθες, για τις αρχές Νοεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία (που μένει να οριστικοποιηθεί) την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο Τζό μπάιντεν διατύπωσε ξεκάθαρα τη δέσμευσή του για αναβάθμιση των σχέσεων Αθήνας-Ουάσιγκτον και σε τηλεδιάσκεψη με παράγοντες της ομογένειας: «Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα» είπε, μεταφέροντας και το κλίμα της συνομιλίας του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr