Τραμπ εκλογών

Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί ξανά το εκλογικό αποτέλεσμα και δείχνει μακρύ, και τραυματικό, πολιτικό δρόμο τους επόμενους μήνες για την αμερικανική δημοκρατία.

Με δύο νέα tweet του, πρωί ώρα ΗΠΑ και Τετάρτη απόγευμα ώρα Ελλάδος, ο Ντόναλντ Τραμπ, βάζει εκ νέου θέμα νομιμότητας της εκλογική διαδικασία, και δη την ώρα που η καταμέτρηση παραμένει σε εξέλιξη σε κρίσιμες πολιτείες.

«Χθες το βράδυ”, έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος, “είχα προβάδισμα, συχνά σταθερό, σε πολλές Πολιτείες – κλειδιά, τις περισσότερες από τις οποίες ελέγχουν οι Δημοκρατικοί. Τότε, μία προς μία, άρχισαν να εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο, καθώς γινόταν η καταμέτρηση των ψήφων. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ και οι “δημοσκόποι” έπεσαν σε ένα μεγάλο και ιστορικό λάθος».

Στο δεύτερο μήνυμα του τόνισε: «Πώς γίνεται κάθε φορά που καταμετρούν επιστολικές ψήφους να είναι τόσο καταστροφικές για τα ποσοστά;»

Εχει την δική του αξία το γεγονός πως μόλις ανάρτησε ο Τραμπ το μήνυμα του, το Twitter προχώρησε σε νέα επισήμανση ότι ο αμερικανός πρόεδρος παραβιάζει τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία.

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η επιμονή Τραμπ στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος δείχνει ισχυρή πιθανότητα η ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Τραμπ, άλλωστε, ήδη από χθες την νύχτα προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επιστολικές ψήφους, κάνοντας λόγο για απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού.

Στις δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο  χαρακτήρισε επίσης «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα των εκλογών, υποστήριξε ότι είναι νικητής, και ειπε ότι οι αντίπαλοί τους  «ξέρουν πως δεν μπορούν να νικήσουν».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή και ξαφνικά αναβλήθηκαν οι εορτασμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι σε πολιτείες κλειδιά επικράτησε με διαφορά. «Ειλικρινά, κερδίσαμε», συνέχισε.

Και κατέληξε λέγοντας «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

“Προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές”

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» και στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Ποτέ δεν θα τους αφήσουμε. Οι ψήφοι δεν μπορούν να καταμετρηθούν αφού έχουν κλείσει οι κάλπες».

Πηγή: economico.gr