Οι ΗΠΑ θα δεχτούν 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να δεχτούν έως και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες από την Ουκρανία και υπόσχονται 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η ανακοίνωση συνέπεσε με τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες για να συντονιστεί η απάντηση της Δύσης στην κρίση.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι τράπηκαν σε άτακτη φυγή στην προσφυγιά από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ανώτερος αξιωματούχος Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει ότι πολλοί Ουκρανοί θα επιλέξουν να παραμείνουν στην Ευρώπη κοντά στη χώρα τους, αλλά πρόσθεσε ότι η δέσμευση των ΗΠΑ να υποδεχθούν περισσότερους ανθρώπους θα ανακουφίσει από κάποια πίεση στα ευρωπαϊκά έθνη που φιλοξενούν επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων που φεύγουν από τη σύγκρουση, που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι Ουκρανοί που έχουν διαφύγει μπορεί να επιθυμούν να έρθουν προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα χρησιμοποιήσει «όλο το φάσμα των νομικών οδών» για να φέρει Ουκρανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων των ΗΠΑ, το οποίο παρέχει μια προοπτική προς την απόκτηση υπηκοότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr