Σοϊλού Frontex

Σφοδρές κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, υποστήριξε ότι η Frontex εκπροσωπεί «τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης στον 21ο αιώνα» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν.

Είναι βρώμικος θεσμός 

Ο κ. Σοϊλού χαρακτήρισε «βρώμικο» οργανισμό τη Frontex, ενώ ζήτησε την κατάργησή της. «Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Ευρώπη θα λογοδοτήσουν για τον θεσμό αυτό. Ο πιο βρώμικος θεσμός του κόσμου είναι η Frontex. H Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψει αυτόν τον θεσμό» είπε.

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδα τους στα θέματα επαναπροωθήσεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι «κάθε επαναπροώθηση πρέπει να παρουσιαστεί με φωτογραφίες, βίντεο και ειδήσεις ως το “άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης”».

Τσελίκ: Τυραννική η συμπεριφορά της Ελλάδας στους πρόσφυγες

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, κατηγόρησε την Ελλάδα για «τυραννική» συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες.

Καταλόγισε, επιπλέον, «μαύρη προπαγάνδα» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στον θάνατο.

«Πρέπει να το πω ξεκάθαρα, η Ελλάδα για να κρύψει αυτήν την τυραννική συμπεριφορά της κάνει μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας. Το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους» τόνισε.

Η Ελλάδα οδηγεί τους πρόσφυγες σε θάνατο 

Όπως υποστήριξε, «αυτά δεν έχουν καμία βάση, ούτε νομιμότητα, απλά η Ελλάδα δείχνει την τυραννική συμπεριφορά της. Δεν κάνουν κανέναν σοβαρό εντοπισμό, δεν “αγκαλιάζουν” τους πρόσφυγες, απλά τους επαναπροωθούν, βυθίζουν τα φουσκωτά τους και η Ελλάδα εσκεμμένα οδηγεί στον θάνατο όλους, χωρίς να κάνει διάκριση σε γυναίκες και παιδιά».

«H επιθετική και η βίαια πολιτική της Ελλάδας εναντίον των ανήμπορων προσφύγων, οδήγησε στην αλλαγή πορείας του προσφυγικού κύματος και οι άνθρωποι τώρα επιλέγουν δυσκολότερους και επικίνδυνους δρόμους κι έτσι οδηγούνται στον θάνατο» συνέχισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr