Τσιόδρας Μητσοτάκης

Η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι η ομάδα 18 έως 24 ετών, σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας, παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον πρωθυπουργό και τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, εν όψει και της ανακοίνωσης των νέων μέτρων το απόγευμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δεύτερη ομάδα σε κρούσματα είναι η ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών. Όπως τόνισε ο καθηγητής η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

Στις 7 μ.μ. το μήνυμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες στενότερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στη συνολική προσπάθεια να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «τα μέτρα δουλεύουν αρκεί να εφαρμόζονται».

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα στις 7 το απόγευμα, όπου θα ανακοινώσει και τα νέα μέτρα.

Οπως ανέφερε νωρίτερα, στη συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά», προσθέτοντας ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους Έλληνες για το «πού βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε».

Πηγή: economico.gr