Στη Βουλή διαβιβάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία που σχετίζεται με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι καταγγελίες Καλογρίτσα

Η δικογραφία εστάλη στη Βουλή καθώς ο επιχειρηματίας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, έχει καταγγείλει στις δικαστικές αρχές, τον διαγωνισμό ως στημένο και κατονομάζει ως τον άνθρωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, την έρευνα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα διενήργησε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία του συγκεκριμένου φακέλου θα εξαρτηθεί από την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής.

Και η υπόθεση Folli Follie

Παράλληλα στη Βουλή διαβιβάστηκε και η δικογραφία που αφορά στη Folli Follie  όπου υπάρχουν αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Χαρίτση στο πλαίσιο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελέχος της εταιρείας με τον τότε μεγαλομέτοχό της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Oι αναφορές για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα έχουν μείνει και διερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: economico.gr